Tipy na “ozdravenie ” vašej chladničky

19. května 2009 v 10:44 | thin-sweet |  zdravy zivotny styl
Tipy na "ozdravenie " vašej chladničky
  • vymeňte mäsové výrobky za sójovú salámu, sójové párky (tie od Alfa Bio sú zvlášť dobré) a tofu
  • tavené syry nahraďte syrmi typu žervé (napr. Lučina), strukovinovými/zeleninovými nátierkami alebo sa naučte pripravovať z tofu alebo odtučneného tvarohu svoje vlastné nátierky
  • z tvrdých syrov sú najhodnotnejšie syry typu parmezán alebo ementál, pre ich vysoký obsah vápnika
  • smotanové jogurty vymeňte za menej tučné probiotické druhy alebo jogurty sójové
  • a namiesto smotany do varenia radšej použite smotanový jogurt alebo vyskúšajte sójovú smotanu
  • do dverí chladničky nezabudnite uložiť mleté ľanové semienko (používate ho predsa ako pravidelnú súčasť obilných kaší, nátierok a šalátov alebo aj panenský ľanový olej
  • sladené džúsy vymeňte za surové ovocné alebo zeleninové šťavy, ktoré boli ošetrené krátkou pasterizáciou
  • tvrdý alkohol vymeňte za červené víno
NIEČO O TRVANLIVOSTI POTRAVÍN
  • ovocie a zeleninu skladujte maximálne 7-10 dní, po tomto období (aj keď môžu stále pôsobiť čerstvo) obsah vitamínov a minerálov prudko poklesne
  • varené jedlá skladujte maximálne 3-6 dní (živočíšne potraviny vydržia kratšie, rastlinné dlhšie)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama